Gå till huvudinnehåll

Ergonomisk arbetshäst

En ergonomisk arbetshäst

Med DS18DD har HiKOKI reducerat storlek och vikt men samtidigt upprätthållit kraften du behöver för dom långvariga operationerna.

HiKOKI har med den nya borrskruvdragaren tillverkat en maskin med hög kraft på 55 Nm, och bara 1,2 kilos vikt (1,4 med 5Ah batteri), där motsvarande maskiner hittills har haft problem med att komma under 1,6 kilo.

– DS18DD är en 18-volts borrskruvdragare i en 12-volts kropp, så lätt att du kan hålla på timvis, och så liten att den är perfekt när det är trångt. Den här är pytteliten och jag är stolt över vad bra den är, säger Måns Hermelin, nordisk Produktchef på HiKOKI Power Tools.

Allsidiga användningsområden

– Maskinen har hög effekt, den kan utsättas för höga belastningar och går länge, berättar Måns.
– Det här blir lätt primärskruvdragaren för de flesta, en arbetshäst för de medeltunga arbetsuppgifterna där man till exempel jobbar med medium skruvar. Sen kan man ha en större maskin, för exempel en 36-voltsmaskin, när man jobbar med de allra tyngsta applikationerna.

Bättre användarvänlighet

– Ergonomi har varit ett nyckelbegrepp för oss i många år, ända från tiden då vi hette Hitachi, säger Måns. 
- Vi önskar att användarna av våra verktyg ska känna att dom har ett behagligt verktyg och med DS18DD menar vi att här vi verkligen har träffat rätt. Den ligger perfekt i handen och har bättre balans och tyngdpunkt än tidigare modeller.

Reducering och enkelhet

Den låga vikten medför mindre slitage på användaren, som särskilt märks vid arbete över skulderhöjd. 
– För varje 100 gram du tar bort från den här typen av verktyg kommer du att märka skillnad. Vi har lyckats med att dra ner storleken på motorn, vi lyckades med en storleksreducering av hela maskinen, men har samtidigt behållit kraften.

DS18DD är en enkel maskin, men är likaväl en högteknologisk och solid arbetshäst, avslutar Måns.

Här hittar du mer information om skruvdragaren DS18DD;

Produktfolder DS18DD
YouTube

Produktblad DS18DD 5,0Ah
Produktblad DS18DD 3,0Ah
Produktblad DS18DD Tool only