Gå till huvudinnehåll

iF Design Award

Principen för utveckling av verktyg är den samma som det varit sedan ”tidernas begynnelse”, nämligen att kunna utföra mer arbete på kortare tid och med mindre ansträngning. I Hitachis verktygsprogram förekommer inga kompromisser. Samtliga maskiner är utvecklade för att klara stor belastning i en professionell miljö, år efter år. Fokus är hela tiden mot den professionella användarens krav till kvalitét, användarvänlighet, ergonomi, säkerhet, design och miljö, ner till minsta detalj, något som har resulterat i den prestigefulla utmärkelsen iF Design Award hela sju gånger sedan år 2003.

BRANSCHENS MEST PRESTIGEFULLA UTMÄRKELSE

iF Design Award delades första gången ut per 1954. I dag, över 50 år senare, är detta pris ansett som en av världens största, viktigaste och mest prestigefyllda designutmärkelser. Tävlingen lockar till sig över 2.000 bidrag från över 40 länder varje år, något som påvisar ett ökat internationellt intresse för produktdesign.

Priset delas årligen ut av en internationell jury bestående av designers, på Hannover Exhibition Centre.
Vinnaren koras på grundlag av en följd kriterier som design, kvalitét, utformning, materialval, nytänkande och funktionalitet. IF’s kvalitetsstämpel har blivit ett internationellt varumärke med högt marknadsvärde som garant på det nyaste inom design.

Hitachi - Award Winners